LEREN LEREN Methode

Sneller én beter leren, dus minder studietijd en meer vrije tijd….? Dat kan met de Leren Leren Methode. Bovendien wordt leren dan weer een stuk leuker.

Moeite met zelfstandig werken, tekstbegrip, vreemde talen, automatiseren, structureren, grammaticaregels onthouden, plannen en/of een gebrek aan motivatie om te leren?
De Leren Leren Methode is er voor de Basisschool vanaf groep 4, het Voortgezet onderwijs praktijkschool, VMBO, HAVO, VWO en Gymnasium, MBO, HBO, Universiteit om sneller, effectiever en leuker te leren.

Een verbetering in schoolprestaties is al dan ook al op korte termijn zichtbaar!

Wat geeft de LEREN LEREN Methode

 1. Inzicht in de werking van je hersenen en welk is er dominant
 2. Hoe werkt het korte- en langetermijngeheugen
 3. Welke voorkeursleerstijl heb jij
 4. Hoe bereid ik mijn huiswerk of toets voor
 5. Van eindeloos herhalen naar goed leren
 6. Associaties, fantasie, kleuren en  beelden gebruiken
 7. Tekstbegrip met kleurmethode
 8. Conceptmap (soort mindmap)
 9. Leren automatiseren
 10. Faalangst (wat is dat en hoe ga je ermee om)
 11. motivatie vergroten
 12. Stappenplan en leren plannen (executieve functies)
 13. Werken aan zelfbeeld en zelfvertrouwen
 14. Waar leer jij het best
 15. Oefeningen die passen bij jou voorkeursleerstijl

Wat is de Leren Leren Methode

De Leren Leren Methode verbindt taal met beeld op een manier die die voor iedere leerling inzicht biedt. De combinatie taal én beeld, maakt leren maakt leren leuker en geeft meer resultaat.
Om goed te kunnen leren kun je de linkerhersenhelft (taal- of analytische kant) en de rechterhersenhelft (beeld- of creatieve kant) goed laten samenwerken. De Leren Leren Methode zorgt voor een nog betere samenwerking waardoor er betere leerresultaten ontstaan.

Voor de meeste leerlingen ligt het niet aan hun intelligentie of capaciteiten waardoor schoolresultaten achter blijven maar aan de manier van informatie verwerking en de manier die zij zichzelf hebben aangeleerd.
Het eindeloos herhalen of het lezen van de lesstof werkt niet voor alle leerlingen.

Lesstof beter laten beklijven  voor betere schoolresultaten, lukt pas als de les of leerstof in het langetermijngeheugen is opgeslagen. Lesstof laten beklijven doe je door zoveel mogelijk leeringangen te benutten. Dit kan bijvoorbeeld door de visueel-, auditief-, lees en kinesthetisch geheugen met elkaar te combineren.

Leren Leren Methode bevat dan ook veel  oefeningen om de hersenhelften te laten samenwerken, je voorkeursleerstijl optimaal te benutten.
Verder is het essentieel om goed inzicht te krijgen in de hoeveelheid leerstof, het inplannen van het huiswerk en leerwerk. Waardoor er meer rust en overzicht ontstaat en minder onrust.

|

Leren en onderwijs, een slechte combinatie

De hele dag wordt ons visuele vermogen geprikkeld. Iconen, pictogrammen, foto’s, verkeersborden, logo’s en kleuren zijn manieren van communiceren die het gebruik van taal geheel overbodig maken. Deze beelden spreken primair de rechterhelft van onze hersenen aan en worden sneller en gemakkelijker opgeslagen in het langetermijngeheugen.

Vanaf groep 6 van het basisonderwijs is het onderwijssysteem voornamelijk talig. De lesstof wordt door de docent voornamelijk geschreven en gesproken aangereikt waardoor het meest aanspraak gemaakt wordt op de linkerhersenhelft en de rechterhersenhelft nauwelijks wordt benut. Visualiseren en associëren van de lesstof waardoor er beeld ontstaat word nauwelijks meer ingezet.

In de klas dien je ook stil te zijn én stil te zitten, terwijl bewegen ervoor zorgt dat je hersenen geactiveerd worden. En de linker en rechterhersenhelft samen werken. Dit zorgt voor een betere concentratie en meer lesstof opnamen
School is dan ook zeker niet voor ieder kind de beste omgeving om te leren maar thuis kun je wél zelf de ideale plek creëren.

De leerkracht op school geeft aan wát er geleerd moet worden maar hóe je dat het beste kunt doen, wordt nog wel een vergeten.

Leerlingen hebben daarom zichzelf vaak een eigen leerstrategie aangeleerd die niet altijd even effectief is. Wil je goed kunnen leren op de manier die bij een leerling past dan zal er eerst duidelijk moeten zijn welke manier bij de leerling past en geleerd moeten worden hoe je moet leren.

Bureaubeeldvisie is expert in de LEREN LEREN Methode en is aangesloten bij Kind in Beeld en Beelddenken in de praktijk.


agsdix-null

Correspondentie adres:

Bureau beeldvisie Purmerend
Sandy van Eijsden
D.H. Camarastraat 166
1447 ZN Purmerend
tel : +31642928662

agsdix-null

Registraties:

 • AGB code: 41411587
 • SKJ nr : 140017915
 • KvK     : 37145602
agsdix-null
skjeugd.nl
LEREN LEREN Methode
Leren Leren Methode