De Yucelmethode

De Yucelmethode houdt in dat het kind met gekleurde blokken een kleurrijke, visuele weergave van de eigen levenssituatie bouwt. Hiermee wordt steeds de huidige én de gewenste situatie zichtbaar gemaakt.

Met de Yucelmethode bouwt het kind letterlijk aan herstel. Aan de hand van blokken worden draaglast en draagkracht zichtbaar gemaakt. Al bouwend worden inzicht gekregen in de eigen persoon en de eigen positie.

Hoe werkt de Yucelmethode?

De Yucelmethode werkt vanuit de eigen kracht, eigen kennis en eigen wensen van het kind. Deze methode nodigt uit om zelf weer de regie te voeren. In elk gesprek bespreekt de ondersteuner samen met het kind de inzichten die ontstaan.

Deze eenvoudige manier van werken, maakt problemen en oplossingen tastbaar, zichtbaar en concreet. Wanneer taal niet toereikend is, kan deze methode een uitkomst zijn, omdat het een visuele en praktische benadering is.

De opstelling laat zien:

  • Het kind zelf (een horizontale balk);
  • Steunende factoren (T-vormige, gekleurde blokken, waar de horizontale balk op leunt);
  • Belastende factoren (rechthoekige, gekleurde blokken, op de horizontale balk).

Verloop van de Yucelmethode

Het gaat steeds om het zichtbaar maken van de huidige situatie en de gewenste situatie van het kind. Hierdoor bouwt het kind een eigen verhaal op, dat steeds verandert. Dat leidt weer tot een nieuwe opstelling en nieuwe inzichten. Na elke sessie wordt er van de opstelling een foto gemaakt. Na een aantal vervolgafspraken is er een evaluatiegesprek. Wanneer er voldoende verbetering is opgetreden, wordt het traject afgesloten.


agsdix-null

Correspondentie adres:

Bureau beeldvisie Purmerend
Sandy van Eijsden
D.H. Camarastraat 166
1447 ZN Purmerend
tel : +31642928662

agsdix-null

Registraties:

  • AGB code: 41411587
  • SKJ nr : 140017915
  • KvK     : 37145602
agsdix-null
skjeugd.nl
LEREN LEREN Methode
Leren Leren Methode