Cognitieve gedragstherapie

Wat is cognitieve gedragstherapie?

Voor veel klachten, zoals angsten, overmatig piekeren en depressies werkt cognitieve gedragstherapie het beste. Dit is een therapievorm waarin Bureau Beeldvisie je leert anders te denken en te doen. Door op een nieuwe manier te kijken naar situaties, krijgen deze een andere betekenis en kun je er op een betere manier mee omgaan.
Cognitieve gedragstherapie is een samensmelting van twee vormen van psychotherapie: cognitieve therapie en gedragstherapie. Bij cognitieve therapie gaat men ervan uit dat je gedachten invloed hebben op je gevoel. Gedragstherapie richt zich met name op het verband tussen dat wat je doet en dat wat je voelt.

Cognitieve gedragstherapie als ondersteuning thuis en op school.

Tijdens de cognitieve gedragstherapie kijken we samen naar gedragspatronen en negatieve gedachten die de problemen thuis of met leren op school zouden kunnen veroorzaken. Wanneer voel je je niet fijn op school en/of thuis gaan we samen bekijken waarom niet. Waar ben je wellicht bang, boos en/of onzeker over. Wat zijn helpende en niet helpende gedachten en hoe ga je bijvoorbeeld om met faalangst en/of andere negatieve gedachten. We kijken naar je zelfbeeld en werken daaraan zodat je handvatten krijgt om (weer) vanuit een positieve ik naar dingen te kijken en te werken.


agsdix-null

Correspondentie adres:

Bureau beeldvisie Purmerend
Sandy van Eijsden
D.H. Camarastraat 166
1447 ZN Purmerend
tel : +31642928662

agsdix-null

Registraties:

  • AGB code: 41411587
  • SKJ nr : 140017915
  • KvK     : 37145602
agsdix-null
skjeugd.nl
LEREN LEREN Methode
Leren Leren Methode