Beeld en Brein® Jeugd

Beeld en Brein Jeugd 12+

is geschikt voor alle jeugd in het Voortgezet Onderwijs.
De training is gericht op het ontdekken van nog nooit eerder aangeleerde manieren van leren. Die zijn voor iedereen nieuw! Dus het is niet van belang of je al veel weet of kunt of hoe oud je bent. Iedereen kan meedoen en begint op hetzelfde niveau!

Er zijn deelnemers van 12 jaar oud, maar ook van 15 jaar oud.
En het maakt niet uit of je nu op het VMBO of op het GYMNASIUM zit. Je werkt individueel en bent puur bezig met jouw manier van leren en denken. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent om te leren hoe je beter en sneller kunt leren en wie wil dat nu niet?

Als je een leerprobleem hebt (zoals dyslexie, beelddenken, AD(H)D) is deze training juist voor jou, omdat we je leren gebruik te maken van je eigen oorspronkelijke talenten die je als mens hebt gekregen.

Juist jouw talenten, die op talige, gestructureerde school vaak niet bruikbaar leken, komen vanaf nu prima tot hun recht. Beeld en Brein® Jeugd 12+ is een handvat om de (meestal talige) lesstof van school op te nemen en met een goed resultaat te verwerken. Je krijgt vertrouwen in jezelf en leert trots te zijn op wat jij eigenlijk al lang kan en… niet onbelangrijk: leren wordt weer leuk.

Inhoud

Beeld en Brein® Jeugd 12+ beslaat als basis ongeveer zes uren, vaak op dezelfde (zater)dag gegeven.
In overleg kan de training ook individueel, tegen uurtarief, gegeven worden.

Aan de orde komen:

  • STERKerSTAAN®, om moeilijke situaties aan te kunnen
  • samenwerking van beide hersenhelften, om sneller en beter te leren
  • inzicht in het (eigen) geheugen
  • de kleurmethode, om hoofddoelen en argumenten uit een tekst te halen
  • een Beeld en Brein® Kaart maken, om overzicht te krijgen en te plannen
  • verschillende geheugenstrategieën, om beter te onthouden
  • huiswerk plannen, om effectief het werk in te delen

Leerlingen uit groep acht kunnen aan het einde van het schooljaar ook meedoen aan deze training, zodat ze na de zomervakantie direct aan de slag kunnen in de brugklas.

 

De kosten bedragen : € 165,- per kind. Dit is inclusief het boek en certificaat Beeld en Brein®, de werkmaterialen en indien van toepassing: lunch, drinken en fruit.
Het boek Beeld en Brein® is in de prijs doorberekend. Restitutie van de winkelprijs is helaas niet mogelijk.