Hartcoherentie

In Amerika is een bijzondere techniek ontwikkeld, waarmee je je eigen stressniveau kunt verlagen via hartcoherentie.

Door “via je hart te ademen” beïnvloed je de signalen die het hart naar verschillende delen van de hersenen gaan en verbeter je de werking van je brein.

Resultaat: je voelt je prettiger en gaat helderder/ creatiever denken.
Omdat je je fysiologische processen harmonieert, is het meteen goed voor je gezondheid. De werking is wetenschappelijk bewezen. De hartcoherentie-techniek wordt in Europa al jarenlang succesvol toegepast bij bedrijven, in het onderwijs en in de gezondheidszorg.

Bron: Nieuwsbrief Open Universiteit februari 2012

 Naast deze resultaten zijn er ook onderzoeken bekend uit Canada en Mexico waarbij deze techniek werd toegepast bij kinderen met concentratieproblemen en kinderen met ADD of ADHD.
Deze groep kinderen hadden een verbeterde concentratie en in sommige gevallen minder medicatie nodig.

JANET CAROL RAYAN SCHREEF IN HET VAKBLAD SCIENCE OF MIND FEBRUARI 2012 HET VOLGENDE:

KINDEREN EN STRESS

Kinderen en jongeren ondervinden druk thuis en op school, evenals ongekende niveaus van media en sociale druk, die allemaal aan stress en gebrek aan evenwicht bijdragen.
Er zijn hartcoherentie programma’s ontwikkeld die kinderen, gezinnen en opvoeders verbinden met het hart en de intelligentie.
Hierdoor verbeteren de leerresultaten en biedt jongeren de tools voor het leven.

Hartcoherentie programma’s helpen kinderen hun emoties te identificeren, situaties die leiden tot stress te herkennen en communicatieve vaardigheden te verwerven om in harmonie met zichzelf en het hart te komen, wat leidt tot een verbetering in het leren.

 Al enkele jaren werk ik met hartcoherentie in combinatie met ontspanningsoefeningen en visualisatie oefeningen.

Door positieve reacties van resultaten op school en belevingen in het dagelijks leven van het kind, merk ook ik binnen mijn praktijk dat deze methode goede resultaten oplevert bij kinderen met faalangst, ADD,ADHD, concentratieproblemen en hoogsensitiviteit.

Door deze positieve ervaringen zijn de kinderen in de meeste gevallen gemotiveerd om de aangeleerde  techniek toe te passen en te blijven gebruiken.